Arte Culinaria Italiana za nami
W dniach 15-17 marca 2024 roku odbyła się XVII edycja Konkurs Włoskiej Sztuki Kulinarnej Arte Culinaria Italiana. Konkurs rozegrał się w Hotelu Robert's Port Lake Resort & SPA w Mikołajkach. Kto zwyciężył?
XVII Arte Culinaria Italiana w Hotel Roberts Port Lake Resort & SPA już za nami. Zwycięzcami konkursu dla profesjonalistów zostali:
I miejsce - Lemon Resort & SPA Restauracja Lemon Gródek nad Dunajcem - Klaudiusz Gromala i Dominik Lorek
II miejsce - Fabryka Wełny Hotel & Spa Restauracja Przędzalnia Pabianice - Piotr Dzikowski i Paweł Stępniak
III miejsce - Restauracja Mamma Mia Karpacz - Paweł Kucharski i Kamil Kowal
Zwycięzcami konkursu dla gwiazd zostali:
I miejsce - Antek Smykiewicz
II miejsce - Aleksandra Kostka
III miejsce - Anna Koprowska
W gronie jurorów degustacyjnych zasiedli: Krzysztof Szulborski - przewodniczący jury, Joanna Ochniak, Robert Sowa, Teofilos Vafidis, Marcin Budynek, Janusz Profus, Jakub Steuermark, Marcin Soból, Krzysztof Gawlik i Jakub Kowalczyk. Natomiast w jury profesjonalnym technicznym zobaczyliśmy: Andrzeja Ławniczaka, Patryka Kotarbę, Dariusza Siennickiego i Tomasza Koprowskiego.
Koordynatorami konkursu byli szefowie kuchni: Kamil Prusicki, Salvatore Bascer, Adam Reluga, Arkadiusz Stefański i Jacek Schliske.
Gratulujemy!
Fot: Arte Culinaria Italiana