Autorski kebab gwiazdkowego szefa kuchni
Szef kuchni Artur Skotarczyk ponownie opracował recepturę kebabu, który zagościł w menu restauracji Kura Warzyw. Co wyróżnia autorski kebab szefa wyróżnionego gwiazdką Michelin?
La Kura Nacha to nowa pozycja sezonowa dostępna we wszystkich lokalach Kury Warzyw. Powstała według receptury Artura Skotarczyka, szefa kuchni restauracji Muga w Poznaniu, który w 2023 roku otrzymał gwiazdkę Michelin. Inspiracją do stworzenia kebabu była kuchnia meksykańska z nawiązaniem do polskiej tradycji kulinarnej.
W składzie mięso z udka kurczaka (lub wersja wege), serowe nachosy, pikantno-orzeźwiający sos porzeczja-jalapeno, pasta z awokado z dodatkiem papryki, kolendry i tabasco oraz marynowana kapusta z kolendrą. Do wyboru autorski, średnio-ostry sos jalapeno lub ostry sos habanero.
Fot: Kura Warzyw