Bocuse d'Or Poland on Tour
To już dziś! 24 maja 2024 roku w Poznaniu odbędzie się premierowa kolacja z cyklu Bocuse d'Or Poland on Tour.
Przed nami druga edycja cyklu kolacji Bocuse d'Or Poland on Tour. Jak zapowiadają organizatorzy, autorskie dania zaprezentują nie tylko finaliści polskiej selekcji 2023, ale i członkowie krajowej Akademii Bocuse d'Or, a także zaproszeni szefowie kuchni z restauracji wyróżnionych gwiazdkami Michelin oraz zwycięzcy Bocuse d'Or.
Premierowa kolacja odbędzie się już dziś w restauracji Ernesta Jagodzińskiego Chef's Table by Ernest Jagodziński w Poznaniu.
Tegorocznym motywem przewodnim jest Art on Plate, czyli sztuka na talerzu. Szefowie kuchni skupią się na kreacji dań składających się z kilku elementów, w nowoczesnej, eleganckiej odsłonie.
Następnie Bocuse d'Or Poland On Tour zawita do sopockiej restauracji White Marlin, gdzie goście będą mieli okazję spróbować dań w wykonaniu m.in. szefa Tomasza Purola. Wydarzenie jest okazją do wsparcia rodzimej turystyki kulinarnej.