Bocuse d'Or Poland w drodze
Bocuse d'Or Poland ponownie wyrusza w podróż po smakach. Start już 24 maja w Poznaniu!
Zbliża się druga edycja cyklu kolacji Bocuse d'Or on Tour. Dania zaprezentują nie tylko finaliści polskiej selekcji 2023, ale i członkowie krajowej Akademii Bocuse d'Or, a także zaproszeni szefowie kuchni z restauracji wyróżnionych gwiazdkami Michelin oraz zwycięzcy Bocuse d'Or.
Premierowa kolacja odbędzie się 24 maja 2024 roku w restauracji Ernesta Jagodzińskiego Chef's Table by Ernest Jagodziński w Poznaniu. Z kolei 21 czerwca Bocuse d'Or on Tour zawita do restauracji White Marlin w Sopocie, gdzie stery przejmie Tomasz Purol. Gdzie jeszcze zawita tegoroczna edycja cyklu? W programie: Gdańsk, Warszawa, Ostrowiec Świętokrzyski, Kielce, Wrocław, Szczawno-Zdrój, Siewierz, Kraków, Zakopane oraz Rzeszów.
Tegorocznym motywem przewodnim jest Art on Plate, czyli sztuka na talerzu. Szefowie kuchni skupią się na kreacji dań składających się z kilku elementów, w nowoczesnej, eleganckiej odsłonie.
Wydarzenie jest okazją do wsparcia rodzimej turystyki kulinarnej.