Czas na rybę! Junior

Czas na rybę! Junior

Już 4 października 2024 roku w Zamku Książęcym w Niemodlinie do rywalizacji przystąpią uczniowie szkół gastronomicznych. Kto oceni potrawy konkursowe młodych kucharzy?

Czas na rybę! to ogólnopolski konkurs kulinarny kierowany nie tylko dla profesjonalistów, ale także dla uczniów szkół gastronomicznych. Jego celem jest popularyzacja karpia, czyli ryby, która, jak podkreślają organizatorzy, jest hodowana na Opolszczyźnie od wieków i zakorzeniła się w lokalnej tradycji kulinarnej.

Produktami obowiązkowymi tegorocznej edycji jest karp opolski i kiszonki. Dania uczniów szkół gastronomicznych oceni jury, w którego składzie znaleźli się: Janusz Garncarczyk, Radosław Kłapacz, Krzysztof Malinowski, Marek Namysłowski, Joanna Ochniak, Artur Piotrowski oraz Krzysztof Wierzba

Więcej informacji o konkursie można znaleźć na stronie: czasnarybe.opolskieryby.pl/ oraz na profilu na Facebooku https://www.facebook.com/CzasNaRybe.