Czas na rybę! - znamy uczestników siódmej edycji
Już 5 października 2024 roku poznamy zwycięzców konkursu Czas na rybę! Do walki o zwycięstwo w zmaganiach na najlepsze danie z karpiem w roli głównej przystąpi sześć dwuosobowych drużyn złożonych z profesjonalistów. Dzień wcześniej do konkursu przystąpią uczniowie.
Uczestnicy na przygotowanie dania głównego, w którym oprócz karpia opolskiego będą musiały znaleźć się warzywa kiszone, będą mieli 90 minut.
Potrawy będą oceniane przez jury w składzie: Marcin Bielec, Jean Bos, Krzysztof Gawlik, Wojciech Harapkiewicz, Wolfgang P. Menge, Joanna Ochniak, Marcin Przybysz, Giancarlo Russo, Marcin Soból, Robert Sowa, Paweł Stawicki, Krzysztof Robert Szulborski, Jarosław Uściński, Jarosław Walczyk.
Oto drużyny:
1. Arkadiusz Schneider i Jakub Krzyściak
- Pałac Goetz z Brzeska
2. Paweł Stępniak i Piotr Dzikowski
- Fabryka Wełny z Pabianic
3. Adam Łodej i Filip Bugajski
- Restauracja La Sora Hotel Binkowski z Kielc
4. Paweł Kucharski i Kamil Kowal
- Restauracja MammaMia w Karpaczu
5. Krzysztof Klimaszewski i Bartłomiej Drewnowski
- Brasserie Selgros w Piasecznie
6. Mariusz Banaśkiewicz i Adam Wojtkowski
- Courtyard By Marriott Warsaw Airport, Warszawa
Uczniowie szkół gastronomicznych startujących w konkursie Czas na rybę! Junior:
1. Natalia Kalenik i Magdalena Połonowska
- Przyjadą z Białegostoku, gdzie uczą się w Zespole Szkół Gastronomicznych
2. Mariia Didenko i Michał Kamiński
- Przyjadą z Jeleniej Góry, gdzie uczą się w Zespole Szkół Technicznych i Branżowych im. Stanisława Staszica ?HANDLÓWKA?
3. Zuzanna Śliwa i Martyna Talar
- Przyjadą z Nawojowej, gdzie uczą się w Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych przy Zespole Szkół Ponadpodstawowych im. W. Witosa
4. Oliwia Kukulla i Karolina Wienczek
- Przyjadą z Opola, gdzie uczą się w Publicznym Technikum nr 2
5. Natalia Kozider i Magdalena Grzegorczyk
- Przyjadą z Wodzisławia Śląskiego, gdzie uczą się w Technikum nr 2 im. Komisji Edukacji Narodowej
6. Nazarii Radochyn i Maksym Minaiev
- Przyjadą z Kędzierzyna-Koźla, gdzie uczą się w Zespole Szkół nr 1
Potrawy będą oceniane przez jury w składzie: Janusz Garncarczyk, Radosław Kłapacz, Krzysztof Malinowski, Marek Namysłowski, Joanna Ochniak, Artur Piotrowski, Krzysztof Wierzba.