Efektywne przywództwo w gastronomii

Efektywne przywództwo w gastronomii

Pozostał niespełna miesiąc do Kongresu Szefów Kuchni i Restauratorów. To doroczne święto gastronomii odbędzie się 8 października w Warszawie. W tym roku zakres tematyczny poszerzono nie tylko o zagadnienie dla właścicieli kawiarni czy cukiernio-kawiarni, ale uwzględniono też znaczenie przywództwa w XXI wieku.

Jak podkreślają organizatorzy, nie zabraknie wystąpień, które zainteresują zarówno osoby stawiające pierwsze kroki w biznesie, jak i tych, którzy działają w nim od lat.

Prelekcję pod tytułem "Słodki biznes. Jak otwierać i prowadzić kawiarnio-cukiernię?" poprowadzi Janusz Profus. Opierając się na wieloletnim doświadczeniu, mistrz cukiernictwa podzieli się spostrzeżeniami i podpowie, jakich błędów unikać. Z kolei o motywację uczestników do działania zadba Jacek Walkiewicz.

Kluczowe aspekty przywództwa w XXI wieku poruszy generał Mieczysław Bieniek. Jak informują organizatorzy, w wystąpieniu podkreśli znaczenie budowania zaufania przez liderów. Skupi się na autentyczności jako fundamencie wiarygodności i konsekwencji w działaniach przywódców.

Generał omówi również zdolność szybkiego dostosowywania się do zmieniających się warunków i środowiska bezpieczeństwa jako podstawę przetrwania i osiągania przewagi. Podkreśli tym samym, że organizacje muszą jednocześnie optymalizować teraźniejszość i tworzyć innowacyjną przyszłość. Ponadto w wystąpieniu zostanie wskazana rola lidera w tworzeniu strategii, kultury organizacyjnej, a także procesów kadrowych.

Udział w Kongresie jest bezpłatny dla szefów kuchni, restauratorów i kucharzy. Obowiązuje rejestracja. Osoby spoza branży nie mogą uczestniczyć w wydarzeniu.

Wszystkie informacje oraz panel rejestracyjny można znaleźć na stronie www.kongresszefowkuchni.pl.