Festiwal Kulinarny: Delicje Regionów

Festiwal Kulinarny: Delicje Regionów

W dniach od 13 do 15 września 2024 roku na Rynku we Wrocławiu odbędzie się druga edycja festiwalu kulinarnego Delicje. Wydarzenie zgromadzi nie tylko wielbicieli kuchni regionalnej.

Podczas festiwalu Delicje swoje stoiska otworzą restauracje, koncepty streetfoodowe oraz producenci lokalnej żywności. Pojawią się potrawy z różnych stron świata.

Zgodnie z zapowiedzią organizatorów, odwiedzający będą mieli okazję rozsmakować się w daniach i przysmakach kuchni filipińskiej, chińskiej, syryjskiej, wenezuelskiej, meksykańskiej, koreańskiej, portugalskiej, a także hiszpańskiej.

W sobotę, 14 września, stery festiwalowej kuchni przejmie Katarzyna Daniłowicz - Executive Chef Hali Stulecia.

Poza tradycyjną formą sprzedaży, odbędą się także warsztaty, pokazy kulinarne i koncerty. Jak podkreślają organizatorzy, funkcjonować będzie zarówno scena, jak i wydzielona przestrzeń warsztatowo-edukacyjna.

Celem wydarzenia jest promowanie miasta poprzez jego gastronomię.

Godziny trwania Festiwalu:

  • piątek 15:00-22:00
  • sobota 12:00-22:00
  • niedziela 12:00-20:00

Więcej informacji można znaleźć na profilu Facebookowym organizatora https://www.facebook.com/DelicjeWroclaw