Finał I rundy eliminacyjnej Bitwy na Drobiowe Smaki
W dniach 7-8 stycznia 2025 roku w poznańskim studiu kulinarnym odbyła się pierwsza runda eliminacyjna w ramach Bitwy na Drobiowe Smaki IV. Kto zawalczy o puchar w finale konkursu?
Bitwa na Drobiowe Smaki to ogólnopolski konkurs kulinarny skierowany dla uczniów klas ponadpodstawowych o profilu gastronomicznym. Celem konkursu jest rozwijanie umiejętności kulinarnych oraz kreatywności uczniów oraz promowanie polskiego drobiu.
Czwarta edycja, opatrzona podtytułem: Walka o Puchar, odbywa się w nowej formule. Spośród zgłoszeń nadesłanych ze wszystkich województw zostanie wyłonionych 36 zespołów, które zmierzą się w trzech rundach eliminacyjnych.
Oto finaliści wyłonieni w ramach pierwszej rundy eliminacyjnej:
I miejsce - Dawid Oświęcimski i Błażej Zieliński , opiekun: Kamil Tużnik - Zespół Szkół Gastronomicznych im. Febronii Gajewskiej-Karamać
II miejsce - Natalia Nalaskowska i Nikola Nierebińska, opiekun: Dawid Jaroszewski - Zespół Szkół, Centrum Kształcenia Ustawicznego w Gronowie
III miejsce - Jagoda Jankowska i Weronika Kopała, opiekun: Michał Rejniak - Zespół Szkół Gastronomicznych w Gorzowie Wielkopolskim
IV miejsce (wyróżnienie) - Emilia Bartosik i Wiktoria Bilik, opiekun: Iwona Westfalewska - Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Kamieniu Małym
Gratulujemy!
Kolejna runda eliminacyjna rozegra się już w dniach 16-17 stycznia 2025 roku w Zabrzu.