Finał I rundy eliminacyjnej Bitwy na Drobiowe Smaki

Finał I rundy eliminacyjnej Bitwy na Drobiowe Smaki

W dniach 7-8 stycznia 2025 roku w poznańskim studiu kulinarnym odbyła się pierwsza runda eliminacyjna w ramach Bitwy na Drobiowe Smaki IV. Kto zawalczy o puchar w finale konkursu?

Bitwa na Drobiowe Smaki to ogólnopolski konkurs kulinarny skierowany dla uczniów klas ponadpodstawowych o profilu gastronomicznym. Celem konkursu jest rozwijanie umiejętności kulinarnych oraz kreatywności uczniów oraz promowanie polskiego drobiu.

Czwarta edycja, opatrzona podtytułem: Walka o Puchar, odbywa się w nowej formule. Spośród zgłoszeń nadesłanych ze wszystkich województw zostanie wyłonionych 36 zespołów, które zmierzą się w trzech rundach eliminacyjnych.

Oto finaliści wyłonieni w ramach pierwszej rundy eliminacyjnej:

I miejsce - Dawid Oświęcimski i Błażej Zieliński , opiekun: Kamil Tużnik - Zespół Szkół Gastronomicznych im. Febronii Gajewskiej-Karamać

II miejsce - Natalia Nalaskowska i Nikola Nierebińska, opiekun: Dawid Jaroszewski - Zespół Szkół, Centrum Kształcenia Ustawicznego w Gronowie

III miejsce - Jagoda Jankowska i Weronika Kopała, opiekun: Michał Rejniak - Zespół Szkół Gastronomicznych w Gorzowie Wielkopolskim

IV miejsce (wyróżnienie) - Emilia Bartosik i Wiktoria Bilik, opiekun: Iwona Westfalewska - Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Kamieniu Małym

Gratulujemy!

Kolejna runda eliminacyjna rozegra się już w dniach 16-17 stycznia 2025 roku w Zabrzu.