Horeca Expo - podsumowanie pierwszej edycji
W dniach 13-14 listopada 2024 roku w hotelu Green Mountain w Karpaczu odbyło się spotkanie przedstawicieli sektora HoReCa. Wydarzenie debiutujące na mapie Karkonoszy zgromadziło niemal 30 wystawców, stawiając na relacje i wiedzę w biznesie.
Wśród niemal 30 firm, które zdecydowały się na udział w pierwszej edycji Horeca Expo, byli m.in. dostawcy produktów spożywczych, maszyn i urządzeń do wyposażenia hoteli, kuchni, barów, restauracji. Na liście znalazły się też firmy z ofertą kaw, herbat, napojów, alkoholi i środków czystości.
- Jak ważne są spotkania na żywo udowodniły kuluarowe rozmowy i oficjalne wypowiedzi. Nie zawsze cena jest najważniejsza - powiedział podczas otwarcia Dariusz Surynt. Prezes zarządu grupy Górskie Resorty podkreślił, że w branży hotelarskiej podstawą zaufania są relacje nawiązywane, pielęgnowane i budowane podczas wydarzeń branżowych.
Ponadto odbyły się prezentacje, prelekcje oraz szkolenia. Eksperci omówili trendy w biznesie, hotelarstwie, gastronomii, a także zachowania współczesnego klienta, marketing i promocję usług hotelowych i restauracyjnych. Wiedzą dzielili się szkoleniowcy, praktycy, doświadczeni marketingowcy oraz sprzedawcy.
Horeca Expo sprzyjało miejsce. Zlokalizowany w Karpaczu Green Mountain Hotel to obiekt, który oferuje przestrzeń sprawdzającą się w wydarzeniach łączących ekspozycję z konferencją szkoleniową.