Kolejne srebro Polaków!
Olimpiada Kulinarna IKA 2024 powoli dobiega końca. Jednak to nie koniec dobrych wiadomości ze Stuttgartu. Polska drużyna ponownie zdobyła srebrny medal.
Tym razem nasz team został nagrodzony w kategorii Restaurant of Nations. Jakie dania przygotowali Polacy?
Przystawka: Pstrąg fiordowy z farszem rakowym i sosem holenderskim, Crémeux z kalarepy, Ogórek marynowany z sezamem, Kalarepa a la Polonez z chrzanem i cytryną.
Danie główne: Gotowana pierś z kurczaka z sosem Supreme z chrupiącym crunchem , Terrina z kurczaka z wątróbką i grzybami Portobello , kluski ziemniaczane z karmelizowaną cebulą i twarogiem , chrupiący seler z kremem serowo-grzybowym, duszona kapusta z borowikami i marynowanym jabłkiem, sos z kurczaka z brązowym masłem.
Deser: Mus waniliowy z coulis borówkowym, Pate Choux z kremem sosnowym i konfiturą z jagód, lody jogurtowe aromatyzowane kozim serem i orzechami laskowymi, pianka jogurtowa z olejem sosnowym, Pate owocowy z jagodami
Sezonowe składniki, lokalne smaki i staranne przygotowanie są kluczem do naszych kulinarnych osiągnięć. Każdy detal jest dopracowany.
Gratulujemy!