Kucharze Doskonali
15 października 2024 roku w Instytucie Kulinarny Transgourmet w Mysiadle odbyła się 15. edycja konkursu Kucharz Doskonały, skierowanego do osób z niepełnosprawnością intelektualną oraz całościowymi zaburzeniami rozwoju. Tematem tegorocznej rywalizacji była kuchnia włoska.
Konkurs Kucharz Doskonały to nie tylko rywalizacja, ale także święto kreatywności, pasji i determinacji - podkreślają organizatorzy. Inicjatywa udowadnia, że każdy, niezależnie od wyzwań, ma szansę na osiągnięcie kulinarnego sukcesu.
Na podium uplasowały się zespoły:
- I miejsce: drużyna Klaudii Carlos w składzie: Alicja Breik, Cezary Gałązka
- II miejsce: drużyna Jagny Niedzielskiej oraz Jana Pirowskiego w składzie: Natalia Suchcicka, Ismael Afana
- III miejsce: drużyna Lidii Popiel w składzie: Olga Łagowska, Agnieszka Ciosek
Autorów najlepszego dania wyłoniło jury, w którego składzie znaleźli się m.in. członkowie Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni.
Prowadzącym wydarzenia był Jakub Steuermark, a drużyny otrzymały wsparcie od mentorów, w tym Ewy Zakrzewskiej, Martina Fitcha, Lidii Popiel, Klaudii Nieścior, Marty Wiśniewskiej, Jagny Niedzielskiej, Michała Rudasia, Jana Pirowskiego, Klaudii Carlos oraz Ronniego Ferrari.
Gratulujemy!