Made for Restaurant - znamy program!
We wtorek, 19 listopada 2024 roku, w Andersia Hotel & SPA w Poznaniu odbędzie się 23. konferencja Made for Restaurant. Tematem przewodnim jesiennej odsłony wydarzenia będzie automatyzacja.
W programie zaplanowano konferencję hybrydową, ogłoszenie TOP RESTAURATORÓW w kategorii Open to Technology&Digital, kulinarne show zatytułowane Maszyny kontra Romantyzm oraz after party w City Park Poznań: restauracja CUCINA 88, Whisky Bar 88.
Debaty, warsztaty, degustacje, rozmowy przy okrągłych stołach, a także spektakl kulinarny skupią uwagę gości na temacie tworzenia nowoczesnej restauracji opartej na automatyzacji.
Organizatorzy przedstawią wnioski z nowego Raportu FOR i ARC Rynek i Opinia, podsumowującego polską branżę gastronomiczną w 2024 roku i prognozującego jej przyszłość.
Ponadto uczestnicy wydarzenia będą mieli okazję wziąć udział w degustacji dań na podstawie przepisów opracowanych przez sztuczną inteligencję. Odbędzie się spektakl kulinarny w wykonaniu siedmiu szefów kuchni i czterech barmanów, którzy zmierzą się z przepisami wygenerowanymi przez AI, z pomocą food stylistki Oli Gerlach i przy muzyce dopracowanej przez Natalię Kmieciak, DJ-kę, blogerkę kulinarną i fotografkę. W trakcie show wystąpią Ernest Jagodziński, Sławomir Miotk, Bogumił Przybylak, Dawid Ankowski, Rafał Soroczyński, Artur Szwadzki oraz Kacper Jakubiak. Barmański pairing zaprezentują: Maciej Żabierek, Damian Deptuła, Adam Sobolewski i Artur Klimczak.
Ponadto organizatorzy podzielą się swoimi spostrzeżeniami w zakresie powtarzalności oraz podejścia do zarządzania procesami w gastronomii oraz zaprezentują sposoby na ułatwienie pracy restauratorów, szefów kuchni i załogi, kończąc z hipokryzją "tradycyjnej kuchni bez półproduktów".
Nie zabraknie również tematów związanych ze sztuczną inteligencją oraz możliwością skalowania biznesu, w tym budowania franczyzy. Goście będą mieli także możliwość poznania nowoczesnych rozwiązań, które zostały wdrożone zagranicą w kuchni, w menu, na sali, w procesie zdobywania i obsługi gości oraz automatyzacji zamówień.
Organizatorzy zaplanowali także segment, w którego ramach spróbują rozprawić się z mitem "gastronomii romantycznej", rozmawiając o prowadzeniu restauracji wyłącznie dla zysku.
Na scenie pojawią się także TOP RESTAURATORZY 2024 w kategorii Open to Technology&Digital. Ich nazwiska usłyszymy ze sceny podczas wieczornej gali finałowej, a nagrody wręczy im m.in. krytyk kulinarny Maciej Nowak.
Szczegółowy program wydarzenia dostępny na stronie: https://forsolutions.pl/madeforrestaurant-poznan-2024/