
Nowa restauracja w Hali Koszyki
W przestrzeni warszawskiego food hallu została otwarta restauracja BRUT. Lokal zaprasza do odkrywania autorskiej kuchni w nieśpiesznej atmosferze wakacyjnych spotkań na mieście.
W lipcu do grona konceptów kulinarnych Koszyków dołączyła nowa restauracja autorstwa duetu Katarzyna Błońska i Tomasz Czudowski, twórców m.in. AleWino i Muzuealnej, Cafe Pląs oraz serii kolacji w plenerze o nazwie RAUT. Ich najnowszy projekt, BRUT, to propozycja stworzona z myślą o sezonie odpoczynku, smakowania i nieśpiesznych spotkań przy stole.
- Od samego początku czuliśmy, że BRUT będzie miejscem z własnym rytmem, w którym czas zwalnia, a goście mogą naprawdę smakować lato w mieście - na własnych zasadach. Jesteśmy wzruszeni ciepłym przyjęciem restauracji w pierwszych dniach po otwarciu i gotowi, by ten sezon był pełen pięknych spotkań przy stole - mówi Katarzyna Błońska.
Restauracja BRUT zajmuje ponad 240 mkw. Do dyspozycji gości jest m.in. kameralne patio. Za projekt wnętrza odpowiada Łoskiewicz Studio, które połączyło elementy oryginalnej secesyjnej architektury Koszyków z detalami inspirowanymi światowym designem i polskim rzemiosłem.
Szefem kuchni restauracji jest Jan Kilański, który zdobywał doświadczenie w Danii, Hiszpanii i Trójmieście. Jedną z cech charakterystycznych menu będzie sezonowość.
- Restauracja to przede wszystkim zespół ? dlatego największą satysfakcję daje nam to, że udało się stworzyć wspólnotę ludzi, którzy myślą o gotowaniu i gościnności podobnie jak my. Janek Kilański, nasz szef kuchni, wnosi do BRUT nie tylko ogromne doświadczenie, ale też wrażliwość i umiejętność opowiadania historii smakiem. Dzięki znakomitemu zespołowi od pierwszego dnia widzimy, że to miejsce naprawdę żyje własnym rytmem - dokładnie tak, jak planowaliśmy ? zaznacza Tomasz Czudowski.
Nowa restauracja wpisuje się w strategię Hali Koszyki jako miejsca, gdzie doznania kulinarne łączą się z możliwością uczestniczenia w różnych wydarzeniach kulturalnych i towarzyskich.