Pierwszy Bal Charytatywny Polskiej Gastronomii
Już 13 lutego w Arche Hotel Krakowska w Warszawie odbędzie się I Bal Charytatywny Polskiej Gastronomii. Wydarzenie będzie okazją do integracji przedstawicieli branży gastronomicznej w ramach wsparcia celów charytatywnych.
Środki zebrane podczas imprezy zostaną przekazane na budowę pracowni gastronomicznej dla uczniów niepełnosprawnych w Zespole Szkół Specjalnych nr 105 w Warszawie oraz na pomoc restauracjom, w których zatrudnionych jest ponad 70 proc. osób z niepełnosprawnością: Zdrówko w Legionowie, Bistro z Ikrą w Rybniku i Przystań w Płocku.
W trakcie imprezy poznamy zwycięzców konkursu na najlepszą szarlotkę, organizowanego przez Stowarzyszenie Naukowo-Techniczne Przemysłu Spożywczego. Laureaci zaprezentują swoje ciasta.
Jak na bal charytatywny przystało, odbędzie się licytacja na cele charytatywne oraz loteria fantów wykonanych przez uczniów Zespołu Szkół nr 105.
Podczas wydarzenia królować będzie muzyka na żywo. Jednym z punktów programu jest koncert Francois Martineau pod tytułem Francja nad Wisłą, a Krzysztof Drabik, jeden z laureatów programu Mam Talent, zaprezentuje barmańskie show.
Koszt balu to 350 zł od osoby.
Rezerwacje przyjmowane są pod numerem telefonu 535 115 445 lub na email: event@izba-gastronomiczna.pl