Pomaganie przez gotowanie!
15 czerwca 2024 roku w Ekofabryce w Wejherowie odbędzie się kolacja charytatywna. Celem pomoc podopiecznym z OTOZ ANIMALS w Dąbrówce, Ciapkowie i Bojanie.
Pomaganie przez Gotowanie to kulinarna inicjatywa szefów kuchni i partnerów, którzy tworzą wydarzenia, niosącą pomoc potrzebującym. Tym razem pomogą zwierzętom -podopiecznym OTOZ ANIMALS w Dąbrówce, Ciapkowie i Bojanie.
Podczas kolacji ośmioro szefów i szefowych kuchni przygotuje dziewięć dań. Kto przywdzieje fartuch? Będą to: Diana Volokhova, Bartłomiej Witkowski, Paweł Stawicki, Michał Soliwoda, Philippe Abraham, Mariusz Gachewicz, Maicol Guazzini, Marcin Surdyk. O pairing win zadba Grzegorz Billot.
Prowadzącymi będą: Andrzej Polan, Jakub Steuermark oraz Sebastian Cichy.
Wydarzeniu będzie towarzyszyła muzyka na żywo oraz licytacje, z których dochód zostanie przeznaczony na pomoc zwierzętom.
Fot: Pomaganie przez Gotowanie