Starlet - wschodząca gwiazda Pragi Północ

Starlet - wschodząca gwiazda Pragi Północ

Już 9 maja o godzinie 18:00 przy Placu Konesera 3 w Warszawie otworzy się restauracja Starlet. Warszawska Praga-Północ zyska nowe miejsce dla miłośników wina i doskonałej kuchni. Kameralny wine bar zaoferuje autorską selekcję win, która współgra z kuchnią inspirowaną sezonowością i filozofią zero waste.

Starlet to wine bar z 40 etykietami - to właśnie autorska selekcja. Wybór obejmuje klasyki, ale i mniej oczywiste propozycje, które pozwalają odkrywać nowe smaki.

Za koncept kulinarny Starlet odpowiada Artur Malinowski (który zdobywał doświadczenie w restauracjach KUK, Soul Kitchen i Opasły Tom) - szef kuchni, dla którego smak idzie w parze z jakością i odpowiedzialnym podejściem do produktu. Kuchnia flexi to ukłon w stronę sezonowości i lokalnych składników: królują warzywa, owoce i ryby, a także mięso. Menu to połączenie wpływów polskich, europejskich i azjatyckich.

Jak podkreślają przedstawiciele lokalu, ogromne znaczenie w jego prowadzeniu odegra filozofia zero waste.

Wnętrze Starlet to naturalna paleta barw - szarości, ciepłe orzechowe drewno, bar w głębokim kolorze wina. Najważniejszym elementem wnętrza są metalowe detale, które powstały dzięki ekipie Kowali Losu - praskich rzemieślników, którzy przywracają do życia elementy pozostałe po dawnych fabrykach Koneser i Drucianka. To właśnie oni stworzyli sufit i bar, nadając wnętrzu industrialny charakter. Ślusarnia Stalowa zadbała o neony, a na ścianach znajdziecie sztukę z praskich galerii ToTuArt i Leonarda Gallery.