Strefa Gastronomiczna na Festiwalu Żywiec Męskie Granie

Strefa Gastronomiczna na Festiwalu Żywiec Męskie Granie

Świetna muzyka, pyszne jedzenie i schłodzone napoje to przepis na udaną trasę festiwalową Żywiec Męskie Granie 2024. Tegoroczna, 15. edycja to kolejna okazja, by wspólnie poczuć klimat letnich festiwali. Artyści dostarczyli muzykę na najwyższym poziomie, a marki Transgourmet Foodservice i Selgros HoReCa wspierają organizatorów w odpowiednim zaopatrzeniu backstage'u i strefy gastronomicznej wydarzenia, która jak co roku imponuje swoim rozmachem i szerokością wyboru!

Trwający festiwal Żywiec Męskie Granie to wyjątkowe wydarzenie na muzycznej mapie Polski. Na jubileuszowej edycji festiwalu, którego organizatorem jest Agencja LIVE, a głównym sponsorem Grupa Żywiec S.A., co tydzień występuje kilkunastu polskich artystów reprezentujących niemal wszystkie gatunki muzyczne ? od alternatywnego popu, przez hip-hop, muzykę elektroniczną, aż po rock czy jazz.

Za nami już pięć koncertowych weekendów w Żywcu, Szczecinie, Gdańsku, Poznaniu i Wrocławiu. Na muzyczne wydarzenia czekają jeszcze miłośnicy dobrej muzyki i pysznego jedzenia z Krakowa (9-10 sierpnia, Muzeum Lotnictwa) i Warszawy (23-24 sierpnia, Fort Wola ? Letnia Strefa Progresji). Do każdego z miast dostarczane są tysiące produktów spożywczych do foodtrucków i stoisk gastronomicznych oraz ogromny zapas dobrze schłodzonego piwa Żywiec. Dostawy obsługiwane są przez Transgourmet i Selgros i jest to nie lada wyzwanie, ponieważ organizatorzy festiwalu szacują łączną frekwencje na wszystkich koncertach na ponad 200 tysięcy osób.

Festiwalowe food trucki serwują szeroką gamę przysmaków, zaspokajając różnorodne gusta kulinarne uczestników. Wśród oferowanych dań znajdziemy klasyczne burgery, które można skomponować według własnych preferencji, od klasycznych cheeseburgerów po wegańskie wariacje z soczystymi kotletami z roślinnych składników. Miłośnicy pizzy mają okazję spróbować zarówno tradycyjnych włoskich placków, jak i bardziej kreatywnych połączeń smaków.

Belgijskie frytki, chrupiące na zewnątrz i miękkie w środku, są serwowane z szeroką gamą sosów, w tym klasycznym majonezem, sosem andaluzyjskim oraz pikantnym ketchupem. Nie brakuje też zapiekanek, które zachwycają swoją chrupiącą skórką i bogactwem dodatków. Wśród bardziej egzotycznych propozycji znajdziemy meksykańskie tacos z różnorodnymi farszami, azjatyckie pierożki czy dania z woka oraz kebaby, które przenoszą nas w kulinarną podróż po świecie.

Na deser uczestnicy mogą skosztować słodkości takich jak chrupiące churros z czekoladą, naleśniki, lody rzemieślnicze w oryginalnych smakach oraz świeżo wypiekane gofry z owocami i bitą śmietaną. Całość dopełniają orzeźwiające napoje - od klasycznego zimnego piwa Żywiec, przez lemoniady, po koktajle bezalkoholowe, które idealnie gaszą pragnienie w letnie dni.

W trakcie festiwalu auta ciężarowe Transgourmet i Selgros pełnią funkcję chłodni, aby zapewnić fanom muzyki zimne piwo Żywiec. Jest to możliwe dzięki nowoczesnej flocie przystosowanej do transportu produktów świeżych i mrożonych. Na co dzień firma obsługuje tysiące klientów, reprezentujących każdy typ gastronomii, w tym restauracje, hotele, kantyny, firmy cateringowe oraz punkty zbiorowego żywienia. Te doświadczenia pomogą w realizacji wszystkich zamówień na czas.

- Wspaniale bawiliśmy się w pierwszych pięciu miastach festiwalu i wciąż nie mamy dość! Cieszymy się, że po raz kolejny jesteśmy partnerem gastronomicznym wydarzenia, na którym panuje tak doskonała atmosfera i wybrzmiewają dźwięki najpiękniejszej muzyki w kraju. Wspaniale jest być tego częścią, dlatego dokładamy wszelkich starań, by utrzymać najwyższy poziom naszych usług, od przygotowania szerokiej oferty aż po szybką dostawę - mówi Zenon Badyra, Dyrektor Sprzedaży Transgourmet Foodservice.