Tydzień Kuchni Polskiej
Tydzień Kuchni Polskiej to akcja zorganizowana w ramach programu odpowiedzialności społecznej Polskie Skarby Kulinarne. Celem jest promocja rodzimej kuchni oraz restauracji. Festiwal potrwa do 24 listopada 2024 roku.
Rozpoczął się Tydzień Kuchni Polskiej! Głównym celem inicjatywy jest promocja bogactwa i różnorodności polskich smaków oraz wsparcie lokalnych restauracji. W zeszłym roku w festiwalu wzięło udział ponad 400 lokali z całego kraju.
Menu Tygodnia Kuchni Polskiej składa się z flagowych lub specjalnie przygotowanych na tę okazję dań tradycyjnej kuchni polskiej w nowoczesnej odsłonie. Zestaw dań dostępny w festiwalowej cenie to przystawka lub zupa, drugie danie oraz deser.
W ramach festiwalu organizowana jest także ogólnopolska kampania informacyjna, dzięki której restauratorzy będą mogli dotrzeć do szerokiego grona odbiorców i wypromować swoją markę w mediach i social mediach.
Więcej informacji na temat Tygodnia Kuchni Polskiej jest dostępnych na stronie: https://tydzien-kuchni-polskiej.pl.