Uczniowie stanęli do Bitwy na drobiowe smaki
W dniach 8-9 stycznia 2024 roku w Centrum Smak Kariery w Warszawie odbył się etap regionalny konkursu Bitwa na drobiowe smaki 3 dla województwa pomorskiego.
Obydwa dni konkursu upłynęły pod znakiem rywalizacji. Pierwszego dnia, po zaciętych zmaganiach. do kolejnego etapu zakwalifikowały się drużyny z:
- Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Stanisława Staszica w Swarożynie w składzie Magda Urban i Nikola Somerfeld.
- Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Gdańsku w składzie Oliwia Walkiewicz i Jakub Plichta.
- Zespołu Szkół "Elektryk" w Słupsku w składzie Natalia Niemczyk i Martyna Pietrzak.
- Zespołu Szkół Agrobiznesu w Człuchowie w składzie Paweł Szulta i Antoni Szmurlo.
- Powiatowego Zespołu Szkół nr 3 w Wejherowie w składzie Wojciech Kaczmarek i Zuzanna Kepke.
- Zespołu Szkół Ponadpodstawowych w Słupsku w składzie Aleksander Złamaniec i Dmytro Mykhailenko.
Młodzi kucharze zacięcie rywalizowali o wygraną. Pod okiem wybitnych kucharzy, w tym sędziego głównego - Łukasza Konika, przygotowali dania z polskiego drobiu . Ostatecznie po zwycięstwo sięgnęła drużyna z Zespołu Szkół Agrobiznesu w Człuchowie.
Na drugim miejscu uplasowała się drużyna z Zespołu Szkół Ponadpodstawowych w Słupsku.
Trzecie miejsce należało do drużyny z Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Stanisława Staszica w Swarożynie.
Serdecznie gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów!